
Makaron z sosem bolońskim – multicooker
Nie przypominam sobie, abym wcześniej przygotowywał w multicookerze makaron, więc chyba nadeszła najwyższa pora aby przetestować czy to się uda :) Tak więc już nie przynudzam tylko przejdźmy do rzeczy, tym razem będzie to makaron z sosem bolońskim.
Lista zakupów i przepis znajdują się poniżej…
Makaron z sosem bolońskim – składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 400g makaronu rurki
- 1 cebula
- 2 marchewki
- puszka krojonych pomidorów
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- oregano
- bazylia
- sól
- pieprz
- 550 ml wody
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
Makaron z sosem bolońskim – przepis:
- Do multicookera wlewamy odrobinę oleju, dodajemy mięso mielone, startą marchewkę, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ustawiamy program FRY na 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
- Po 7 minutach dodajemy do składników koncentrat pomidorowy, oraz pomidory w puszce. Całość doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem.
- Po zakończeniu programu na wierzchu układamy makaron, zalewamy go osoloną wodą, zamykamy pokrywę i ustawiamy program STEW na 30 minut.
- Po zakończeniu programy nasze urządzenie przejdzie w stan podgrzewania.
Smacznego!
0 komentarzy