
Makaron z czerwonym pesto
Na pewno mało oryginalne i pomimo tego, że przygotowanie pesto jest dość proste, dziś postanowiłem sprawdzić jak smakuje pesto kupione w sklepie w słoiczku.
W tym wpisie możecie przeczytać czy warto zrobić je samemu, czy lepiej kupić w sklepie i zaoszczędzić czas potrzebny na przygotowanie pesto.
Makaron z czerwonym pesto – składniki
- pomidorów
- suszonych pomidorów
- orzechów nerkowca
- oliwy
- bazylii
- sera dojrzewającego
Makaron z czerwonym pesto – przepis
Aby podać pesto wystarczy ugotować makaron al dente, a następnie mieszamy go z czerwonym pesto i posypujemy do smaku po wierzchu serem. Najlepiej parmezanem, ale możemy też wykorzystać np. ser Gouda.
Muszę przyznać, że pesto ze słoiczka nie jest złe, aczkolwiek muszę przyznać, że było bardzo oleiste. Na pewno domowe wychodzi znacznie lepsze, ale jeśli ktoś nie ma czasu na jego przygotowanie to takie kupione w sklepie może być doskonałą alternatywą.