Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą
Ryby,  Szybkie dania

Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą

Nie będę się po raz kolejny rozpisywał na temat właściwości zdrowotnych łososia, bo znajdziecie te informację w innych przepisach (na końcu wpisu), pokażę Wam w jaki sposób można przygotować łososia ze szpinakiem i mozzarellą.

Szybki, niewymagający od nas ogromnych umiejętności kucharskich przepis na pięknie i przede wszystkim smaczny obiad.

Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą – przepis:

  • 2 filety z łososia
  • 200g świeżego szpinaku
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 100g mozzarelli w kostce

Łosoś ze szpinakiem i mozzarellą – przepis:

  1. Na patelni na odrobinie masła podduszamy szpinak. Podczas duszenia doprawiamy go do smaku solą, pieprzem i dodajemy posiekany czosnek. Dusimy go ok. 10 minut.
  2. Pod sam koniec duszenia, dodajemy łyżkę śmietany.
  3. Łososia myjemy, układamy w naczyniu do zapiekania, doprawiamy solą i na wierzchu układamy szpinak i ser mozzarella (polecam ten w kostce, w przeciwieństwie do mozzarelli w zalewie nie puści tak dużo wody).
  4. Łososia pieczemy przez ok. 18 minut w temperaturze 170 st. C.

Smacznego!

Inne przepisy na łososia:

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.