
Łopatka pieczona w przyprawach
Czy znudziła Wam się już sklepowa wędlina? Jeśli tak, to spójrzcie na ten niezwykle prosty przepis pokazujący w jaki sposób szybki i prosto zrobimy domową, a przede wszystkim zdrową wędlinę. Tym razem będzie to łopatka pieczona w przyprawach, oczywiście przepis jest pomysłu Madzi :)
Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…
Składniki na łopatkę pieczoną w przyprawach:
- ok. 1 kg łopatki wieprzowej
- 3 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- 6 ząbków czosnku
- sól
- pieprz
- przyprawa do mięs
- przyprawa do grilla
Przepis na łopatkę pieczoną w przyprawach:
- Łopatkę myjemy, nacinamy od góry i wkładamy do środka ząbki czosnku.
- Następnie nacieramy ją przyprawami: przyprawą do mięsa, przyprawą do grilla, solą, pieprzem.
- Łopatkę wkładamy do rękawa do pieczenia dodajemy 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe. Zamykamy rękaw i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 160 st. C i pieczemy przez 1 godzinę.
Smacznego!
0 komentarzy