Łopatka pieczona w przyprawach
Mięsa

Łopatka pieczona w przyprawach

Czy znudziła Wam się już sklepowa wędlina? Jeśli tak, to spójrzcie na ten niezwykle prosty przepis pokazujący w jaki sposób szybki i prosto zrobimy domową, a przede wszystkim zdrową wędlinę. Tym razem będzie to łopatka pieczona w przyprawach, oczywiście przepis jest pomysłu Madzi :)

Poniżej macie listę potrzebnych składników i prosty przepis…

Składniki na łopatkę pieczoną w przyprawach:

  • ok. 1 kg łopatki wieprzowej
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 6 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mięs
  • przyprawa do grilla

Przepis na łopatkę pieczoną w przyprawach:

  1. Łopatkę myjemy, nacinamy od góry i wkładamy do środka ząbki czosnku.
  2. Następnie nacieramy ją przyprawami: przyprawą do mięsa, przyprawą do grilla, solą, pieprzem.
  3. Łopatkę wkładamy do rękawa do pieczenia dodajemy 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe. Zamykamy rękaw i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30 minut, następnie zmniejszamy temperaturę na 160 st. C i pieczemy przez 1 godzinę.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.