Lato w pełni, słoneczko świeci, to najlepsza pora na grillowanie :) Grillować możemy praktycznie wszędzie oczywiście tam gdzie nie ma zakazów :)
My tym razem wybraliśmy się nad Zegrze zażyć słonecznej kąpieli, a przy okazji troszkę pogrillować :)
Tym razem przepis na pyszną karkóweczkę :)
Najważniejsze jest odpowiednio przyprawić mięso, najlepiej jeden dzień wcześniej. Poniżej znajdziecie moją propozycję na marynatę.
Składniki
- 8 łyżek oliwy
- łyżeczka słodkiej papryki
- 4 ząbki czosnku
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka pieprzu ziołowego
- 4 plastry karkówki
W misce mieszamy:
- oliwę
- wyciśnięty przez praskę czosnek
- słodką paprykę
- pieprz ziołowy
- zioła prowansalskie
Wszystko dokładnie mieszamy i w marynacie obtaczamy plastry mięsa, a następnie odstawiamy na całą noc do lodówki.
A tak wygląda mięso po wyjęciu z lodówki następnego dnia. Pachnie przyprawami i jest kruchutkie :)
Następnego dnia karkówka z grilla smakuje wyśmienicie :)
A tak grillowaliśmy :)