Lato w pełni, słoneczko świeci, to najlepsza pora na grillowanie :) Grillować możemy praktycznie wszędzie oczywiście tam gdzie nie ma zakazów :)

My tym razem wybraliśmy się nad Zegrze zażyć słonecznej kąpieli, a przy okazji troszkę pogrillować :)

Tym razem przepis na pyszną karkóweczkę :)
Najważniejsze jest odpowiednio przyprawić mięso, najlepiej jeden dzień wcześniej. Poniżej znajdziecie moją propozycję na marynatę.

Składniki

  • 8 łyżek oliwy
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 4 plastry karkówki

W misce mieszamy:

  • oliwę
  • wyciśnięty przez praskę czosnek
  • słodką paprykę
  • pieprz ziołowy
  • zioła prowansalskie

Wszystko dokładnie mieszamy i w marynacie obtaczamy plastry mięsa, a następnie odstawiamy na całą noc do lodówki.

A tak wygląda mięso po wyjęciu z lodówki następnego dnia. Pachnie przyprawami i jest kruchutkie :)

 

 

Następnego dnia karkówka z grilla smakuje wyśmienicie :)

A tak grillowaliśmy :)