Sezon grillowy jest w pełni. Ostatnio zaproponowałem Wam mój przepis na pyszną marynatę do karkówki, tym razem będzie to krótki poradnik na temat – Jak przygotować pstrąga na grilla.
Być może większość z Was nie wie, że to chyba jedno z najprostszych dań na grilla :) Jedynie co, powinniśmy posiadać, to specjalny zamykany ruszt do grillowania ryb (koszt takiego rusztu to ok. 10-30 PLN).
Grillowanie pstrąga
- Pstrąga dokładnie myjemy, a następnie nacinamy z po obu stronach.
- Rybę dokładnie skraplamy sokiem z 1/2 cytryny, a następnie posypujemy solą, pieprzem i odrobiną pikantnej przyprawy do grilla.
- Następnie rybę wkładamy na specjalny ruszt do grillowania i układamy nad rozgrzanym grillem.
- Pieczemy pstrąga po ok. 15 minut z każdej strony, do momentu kiedy skórka będzie pięknie przyrumieniona.
Przyjemnego grillowania :)
Obejrzyj nasze filmy: