Jak przygotować klasyczne schabowe
Mięsa

Jak przygotować klasyczne schabowe

Być może nie każdy wie, jak przygotować klasyczne schabowe. Najpierw mąka, jajko czy bułka. A może bez bułki? W tym wpisie pokażę Wam jak przygotować tradycyjne kotlety schabowe. Będą soczyste w środku i bardzo chrupiące.

Kotlety schabowe możemy podać z ziemniakami z wody, posypanymi świeżym koperkiem i mizerią.

Danie pierwsza klasa, musicie koniecznie spróbować.

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • smalec

Sprawdź przepis na: Domowe kotlety jajeczne

Polecamy:

Przepis na klasyczne schabowe

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko. Najlepiej jest je rozbijać przez folię spożywczą aby zbytnio ich nie poszarpać.
  2. Każdy plaster schabu nacieramy z każdej strony solą i pieprzem.
  3. Schab obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na sam koniec w bułce tartej.
  4. Tak przygotowane kotlety smażymy na smalcu bardzo krótko z każdej strony na rumiany kolor.

Klasyczne schabowe podajemy z ziemniakami z wody i mizerią.

Sprawdź przepis na: Mizeria z ogórków i cebuli

Jak przygotować klasyczne schabowe
Jak przygotować klasyczne schabowe

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.