Jajka faszerowane łososiem
Przystawki, przekąski, sosy,  Szybkie dania

Jajka faszerowane łososiem

Kolejna z propozycji bardzo szybkich przystawek, która świetnie nada się na każdą okazję i z całą pewnością będzie smakowała każdemu, bo wydaje mi się, że jajka faszerowane lubią wszyscy albo prawie wszyscy.

Oczywiście możemy przygotować zwykłe jajka posmarowane majonezem, ale czy nie lepiej zaskoczyć naszych gości i przygotować jajka faszerowane łososiem ? :)

Jajka faszerowane łososiem – składniki:

  • 10 jajek
  • 1 mały pęczek koperku
  • 1 ogórek konserwowy
  • 100g łososia (może być sałatkowy)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki

Jajka faszerowane łososiem – przepis:

  1. Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Łososia, ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
  3. Koperek drobno siekamy.
  4. Jajka kroimy na połówki i wyciągamy żółtka.
  5. Żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy pokrojone składniki. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
  6. Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.