Francuska pieczarka

Francuska pieczarka

Sobota wieczór, wracam z pracy, a w kuchni w piekarniku czeka na mnie przemiła niespodzianka zrobiona przez Madzię. Pyszne bułeczki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami. Doskonałe na przekąskę, albo drugie śniadanie.

Będą także doskonale komponowały się z czerwonym barszczem.

Składniki francuskiej pieczarki :)

  • 500 g pieczarek
  • 2 ciasta francuskie
  • 2 cebule
  • sól, pieprz, sól ziołowa

Przygotowanie francuskiej pieczarki :)

  1. 500g pieczarek obieramy i myjemy. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę.
  2. 2 cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
  3. Na 3 łyżkach oleju podsmażamy cebulę, aż będzie szklista. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną soli ziołowej.
  4. Dużym kubkiem wykrawamy z ciasta okrągłe placki. Układamy na placuszku farsz i przykrywamy drugim placuszkiem.
  5. Pieczemy przez ok. 25-30 minut w temperaturze 180 st. C.

Smacznego!

 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.