Filet z indyka w tymianku z warzywami na parze
Dieta,  Mięsa,  Obiady,  Szybkie dania

Filet z indyka w tymianku z warzywami na parze

Od jakiegoś czasu mamy mocne postanowienie, aby zmienić naszą dietę i zacząć się zdrowo odżywiać. Tym razem postanowiliśmy przygotować niezwykle lekki posiłek – filet z indyka w tymianku z warzywami na parze.

Danie możemy podać zarówno z ryżem, kaszą jaglaną, kaszą gryczaną, czy warzywami gotowanymi na parze. My wybraliśmy właśnie warzywa gotowane na parze… jeszcze nie ma sezonu na świeże, więc skorzystaliśmy z gotowej, mrożonej mieszanki.

Filet z indyka w tymianku z warzywami na parze – składniki:

  • 2 piersi/sznycle z indyka
  • świeży tymianek
  • bazylia (może być suszona)
  • oliwa
  • pieprz
  • sól
  • mrożone warzywa

Filet z indyka w tymianku z warzywami na parze – przepis:

  1. Warzywa gotujemy na parze przez ok. 12 minut
  2. Do miski dodajemy listki tymianku, trochę bazylii, oliwę i całość dokładnie mieszamy.
  3. W przygotowanej marynacie obtaczamy mięso, dodajemy sól i pieprz.
  4. Marynowane mięso pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 20 minut.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.