Domowe spaghetti carbonara

Domowe spaghetti carbonara

Chyba najszybszy w przygotowaniu makaron jak możemy przygotować :) Domowe spaghetti carbonara smakuje wyśmienicie, jednak najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Tak więc raczej na obiad do pracy za bardzo nie będzie się nadawał, lepiej przygotujcie go w 15 minut zaraz po powrocie do domu.

Przepis na ten pyszny makaron znajdziecie poniżej.

Porcja dla 2 osób.

Domowe spaghetti carbonara – składniki

  • 100g boczku
  • 1/2 szklanki śmietany 30%
  • 2 jajka
  • 30g parmezanu
  • oliwa z oliwek
  • makaron do spaghetti
  • sól
  • pieprz

Domowe spaghetti carbonara – przepis

Makaron do spaghetti gotujemy al dente.

Boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.

W misce mieszamy jajka, śmietanę, starty parmezan wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu.

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do smażonego boczku, podsmażamy całość razem przez chwilę, następnie wlewamy masę jajeczną i całość podsmażamy aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy na talerze i cieszymy się pysznym makaronem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.