Cross Baltic Cooking | 30.0 - relacja
Różności

Cross Baltic Cooking | 30.0 – relacja

W miniony piątek 24.06.2016 w Hotelu Bellotto w Warszawie odbył się Cross Baltic Cooking 30.0 zorganizowany przez Food & Friends.

Goście mogli podziwiać i przede wszystkim smakować potraw przygotowanych przez jednych z najlepszych kucharzy w Polsce, wśród nich  Łukasz Toczek, Witek Iwański i specjalny gość Chrisian Puglisi. O tym ostatnim trzeba by napisać parę słów – jest to założyciel jedynej restauracji na świecie posiadającej certyfikat ekologiczny, wszystkie potrawy w niej przygotowywane muszą pochodzić z ekologicznych upraw.

Cross Baltic Cooking 30.0 było prowadzone przez znanego i lubianego prezentera Jarosława Kuźniara, a w wśród zaproszonych gości nie mogło zabraknąć znakomitości kulinarnych – Kurta Schellera, Roberta Sowę czy Grzegorza Łapanowskiego.

Na gości oprócz możliwości spróbowania ekologicznego wina i piwa czekała nie lada gratka… kucharze przygotowali m.in: białe szparagi w bułce tartej z parmezanemzielony groszek ze słoniną, szczawiem i żółtkiemdorsza z kaszanką, selerem naciowym i sosem drobiowymi oraz wyśmienitą wieprzowinę puławską z borowikami, selerem i morelami.

Moje serce jednak podbił przepyszny deser – czereśnie, migdały i werbena cytrynowa. Muszę się przyznać, że tutaj na jednym deserze się nie skończyło :)

Ale nie będę się już dłużej rozpisywał, po prostu zerknijcie na fotografię tych wyśmienitych dań :)

Cross Baltic Cooking | 30.0 - relacja Cross Baltic Cooking | 30.0 - relacja Cross Baltic Cooking | 30.0 - relacja Cross Baltic Cooking | 30.0 - relacja

I ogromne podziękowania również dla Radia WAWA za udostępnienie nam zaproszenia na Cross Baltic Cooking.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.