
Croissanty z czekoladą
Croissanty z czekoladą to pomysł na wyśmienity popołudniowy deser do kawy, albo pyszne śniadanko. Możemy je zabrać do torebki wychodząc rano do pracy. Przygotowanie nie sprawia żadnego kłopotu i jest bardzo szybkie, więc możemy je przygotować zawsze rano świeże.
Nieskromnie się pochwalę, że moje wypieki croissantów Madzia uwielbia :) Zaskoczcie swoją ukochaną podobną niespodzianką.
Croissanty z czekoladą- składniki
- ciasto francuskie
- gorzka czekolada
Croissanty z czekoladą- przepis
- Wykorzystuję do przygotowania croissantów gotowe ciasto francuskie. Musimy je podzielić na trójkąty- takie równoboczne.
- Następnie przy podstawie układamy paseczek czekolady i zawijamy ku czubkowi.
- Tak przygotowane croissanty układamy na blaszce, a wierzch możemy posmarować roztrzepanym jajkiem, aby nabrały złocistego koloru.
Takim croissantom nie oprze się nikt.