Croissanty z czekoladą
Desery

Croissanty z czekoladą

Croissanty z czekoladą to pomysł na wyśmienity popołudniowy deser do kawy, albo pyszne śniadanko. Możemy je zabrać do torebki wychodząc rano do pracy. Przygotowanie nie sprawia żadnego kłopotu i jest bardzo szybkie, więc możemy je przygotować zawsze rano świeże.

Nieskromnie się pochwalę, że moje wypieki croissantów Madzia uwielbia :) Zaskoczcie swoją ukochaną podobną niespodzianką.

Croissanty z czekoladą- składniki

Croissanty z czekoladą- przepis

  1. Wykorzystuję do przygotowania croissantów gotowe ciasto francuskie. Musimy je podzielić na trójkąty- takie równoboczne.
  2. Następnie przy podstawie układamy paseczek czekolady i zawijamy ku czubkowi.
  3. Tak przygotowane croissanty układamy na blaszce, a wierzch możemy posmarować roztrzepanym jajkiem, aby nabrały złocistego koloru.

Takim croissantom nie oprze się nikt.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.