
Ciasto z czerwonej fasoli
Ciasto z czerwonej fasoli? – Moje pierwsze skojarzenie- przecież tego nie da się zjeść, jak to będzie smakowało, będzie gorzkie czy wytrawne?
Jednak moje skojarzenia nie były do końca dobre… bo ciasto wyszło delikatnie słodkie i nie było czuć w nim ani trochę czerwonej fasoli.
Jeśli nie wierzycie, to musicie spróbować…
Ciasto z czerwonej fasoli – składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 100 brązowego cukru
- 100 płatków owsianych
- 2 łyżki masła orzechowego
- 5 łyżek oleju
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto z czerwonej fasoli – przepis:
- Płatki owsiane miksujemy/blendujemy na drobny pył.
- Fasolę odsączamy, a następnie blendujemy.
- Wszystkie składniki razem mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut.
Tak przygotowane ciasto z czerwonej fasoli możemy podać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!
0 komentarzy