Ciasto z czerwonej fasoli
Desery

Ciasto z czerwonej fasoli

Ciasto z czerwonej fasoli? – Moje pierwsze skojarzenie- przecież tego nie da się zjeść, jak to będzie smakowało, będzie gorzkie czy wytrawne?
Jednak moje skojarzenia nie były do końca dobre… bo ciasto wyszło delikatnie słodkie i nie było czuć w nim ani trochę czerwonej fasoli.

Jeśli nie wierzycie, to musicie spróbować…

Ciasto z czerwonej fasoli – składniki:

  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 100 brązowego cukru
  • 100 płatków owsianych
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 5 łyżek oleju
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ciasto z czerwonej fasoli – przepis:

  1. Płatki owsiane miksujemy/blendujemy na drobny pył.
  2. Fasolę odsączamy, a następnie blendujemy.
  3. Wszystkie składniki razem mieszamy i przekładamy do prostokątnej formy do pieczenia.
  4. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut.

Tak przygotowane ciasto z czerwonej fasoli możemy podać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.