
Chińszczyzna z torebki :)
Tym razem może trochę nietypowy pomysł na obiad, bo będzie to danie z torebki ze dodatkiem innym składników. Miało to być danie chińskie. Może nie smakowało tak jak popularna chińszczyzna, ale było całkiem niezłe.
Poniżej znajdziecie prosty przepis i listę zakupów, sprawdźcie….
Chińszczyzna z torebki – składniki:
- chińszczyznę z torebki :)
- pół papryki
- pół pora
- 1 filet z kurczaka
- 1/3 szklanki wody
- 1 jajko
- makaron do spaghetti
- pół pęczka szczypiorku
Chińszczyzna z torebki – przepis:
1. Kurczaka nie przyprawiamy żadnymi przyprawami tylko kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
2. Do lekko już podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojonego w pół talarki pora i pokrojoną w cieknie paseczki (albo jak ktoś woli w kosteczkę) paprykę. Całość razem podsmażamy przez ok. 3-4 minuty.
3. Na patelnię wbijamy jajko i szybko mieszamy z resztą składników, aby się nie ścięło.
4. Dodajemy rozpuszczoną w ok. 1/3 szklanki wody chińszczyznę z torebki i wlewamy do smażonych składników. I całość gotujemy przez ok. 6-7 minut.
5. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron do spaghetti (makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją gotowania zawartą na opakowaniu)
6. Całość posypujemy szczypiorkiem