Błyskawiczna salsa pomidorowa

Błyskawiczna salsa pomidorowa

Ostatnio zasmakowałem w domowej salsie pomidorowej. Możemy ją wykorzystać praktycznie do każdego dania. Jej przygotowanie trwa dosłownie chwilę. Lubię tą salsę w wydaniu ostrzejszym.

Błyskawiczna salsa pomidorowa – składniki

  • 2 większe pomidory
  • szczypta soli
  • szczypta bazylii
  • odrobina czerwonej pasty curry albo 1/4 papryczki chilli

Błyskawiczna salsa pomidorowa – przepis

Pomidory myjemy kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do blendera. Dodajemy odrobinę soli, bazylii i papryczkę chilli (ja użyłem czerwonej pasty curry, bo daje charakterystyczny smak). Całość miksujemy w blenderze przez chwilę. Nie musimy tego zmiksować na jednolitą konsystencję. Jeśli pozostaną jakieś malutkie kawałeczki pomidorów w salsie to tym lepiej.

Polecam!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.