Zapiekane kajzerki

Zapiekana kajzerka

Brakuje pomysłu na urozmaicenie Waszego śniadania?
Jeśli tak to skorzystajcie z poniższego przepisu i zróbcie pyszne zapiekane kajzerki. Wbrew pozorom nie potrzeba zbyt dużo czasu na ich przygotowanie, a z całą pewnością urozmaicą Wasz posiłek.

Zapiekane kajzerki – składniki:

  • kajzerki, grahamki
  • szynka (5 plasterków)
  • pomidor (2 plastry)
  • cebula (2-4 plasterki)
  • jajka (2 sztuki)
  • szczypiorek
  • sól
  • ser żółty (odrobina)
  • pieprz

Zapiekane kajzerki – przepis:

  1. Z bułek odcinamy górę i wydrążamy łyżką środek.
  2. Na dno wkładamy plaster pomidora, następnie cebulę, dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę i wbijamy jajko. Wierz posypujemy startym żółtym serem, szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Bułki pieczemy w 180 st. C przez ok. 15-20 minut.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.