Wieprzowina z fasolką :)

Wieprzowina z fasolką

Tytuł nie jest zbyt oryginalny, ale danie już tak… Wieprzowina z fasolką to danie obiadowe, które przygotujemy w 25 minut, a może i szybciej :)

Doskonale będzie się nadawało zarówno na rodzinny obiad, jak i na obiad do pracy. Nie spodziewałem się, że można zrobić pyszny posiłek z dwóch, no dobrze… z trzech składników :)

Wieprzowina z fasolką – składniki:

  • 300g mięsa mielonego np. wieprzowego
  • 400g fasolki (może być mrożona)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • olej
  • 3 łyżki sosu sojowego

Wieprzowina z fasolką – przepis:

  1. Do woka wlewamy odrobinę oleju, a następnie podsmażamy na nim fasolkę szparagową (jak najbardziej może być mrożona). Po przesmażeniu przekładamy ją do miski.
  2. Do woka dodajemy mięso mielone (możecie użyć wieprzowego, albo wołowo- wieprzowego). Podsmażamy. W międzyczasie doprawiamy je do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką. Dodajemy również pokrojony w drobne plasterki czosnek i drobno posiekaną cebulę. Całość podsmażamy razem jeszcze przez chwilę.
  3. Do woka dodajemy fasolkę i całość smażymy razem jeszcze przez chwilę. Na chwilę przed końcem smażenia dodajemy sos sojowy.

Smacznego!

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.