Wegetariańskie chińskie danie

Wegetariańskie chińskie danie

Szybkie i niezwykle smaczne chińskie danie specjalnie dla wegetarian. Do wykonania tej potrawy niezbędny jest wok. Możemy ją wykonac również na zwykłej patelni ale potrwa to znacznie dłużej.

Czas wykonania: szybko
Poziom trudności: łatwa
Liczba porcji: 1 porcja

Wegetariańskie chińskie danie – składniki:

  • mieszanka warzyw
  • przyprawy: ostra papryka, słodka papryka, pieprz ziołowy
  • makaron chiński
  • sos sojowo-grzybowy
  • krojone pomidory

Wegetariańskie chińskie danie

Wegetariańskie chińskie danie – przepis:

Do tej potrawy niezbędny jest wok, do rozgrzanego woka wlewamy 3 łyżki oleju. Jak już będzie rozgrzany, wrzucamy mieszankę warzyw i energicznie mieszamy.

Przed smażeniem wstawiamy wodę w czajniku, będzie nam potrzebna do zrobienia makaronu.

Po 4 minutach smażenia, dodajemy pomidory, a w między czasie zalewamy makaron gorącą wodą.
Dodajemy do woka przyprawy- ostrą paprykę, słodką paprykę oraz pieprz ziołowy. Jeśli takiego nie mamy, może być zwykły.

Smażymy jeszcze 3 minuty i dodajemy parę kropel sosu sojowo-grzybowego. Do woka wrzucamy makaron (bez wody) i smażymy jeszcze przez ok. 1 minutę.

Wegetariańskie chińskie danie

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.