Grejpfruty idealne na odchudzanie
Dieta

Grejpfruty idealne na odchudzanie

27 stycznia 2017 4

Grejpfruty oraz sok z grejpfrutów są ogromnym bogactwem minerałów i witamin niezbędnych dla naszego organizmu. Zawierają w sobie sporo witaminy C i beta-karotenu przez co są niezbędne w poprawie odporności naszego organizmu. Jakie grejpfruty możemy […]

Witamina C jako suplement diety
Zdrowie

Witamina C jako suplement diety

17 stycznia 2017 3

Okres jesienno- zimo – wiosenny to czas wzmożonych zachorowań i przeziębień. Nasza odporność jest wtedy znacznie osłabiona i należy zadbać o to, aby ją wspomóc. W ostatnim czasie na blogu poruszałem tematykę poprawy naszej odporności. […]

Surówka z marchewki i pomarańczy
Przystawki, przekąski, sosy

Surówka z marchewki i pomarańczy

7 stycznia 2017 0

Lubicie marchewkę i pomarańcze ? Jeśli tak, to pokażę Wam w jaki sposób przygotować oryginalną surówkę do obiadu :) Dzięki wykorzystanym składnikom, surówka jest bogata w witaminy – zawiera między innymi beta-karoten, który zapewnia prawidłowe […]

Jarmuż - właściwości zdrowotne
Poradniki

Jarmuż – właściwości zdrowotne

17 maja 2016 0

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało kto słyszał o jarmużu i jest przede wszystkim wykorzystywana […]

Szpinak - właściwości lecznicze
Poradniki

Szpinak – właściwości lecznicze

14 maja 2016 0

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy C oraz luteiny – czyli przeciwutleniaczom. Właściwości lecznicze szpinaku […]

Dlaczego warto jeść szpinak?
Poradniki

Dlaczego warto jeść szpinak?

5 marca 2015 1

Liście szpinaku, to produkt wzbudzający skrajne odczucia, szczególnie wśród dzieci. Przez jednych to warzywo jest kochane, zaś przez innych nielubiane. Niechęć do potraw z tym składnikiem wynika zwykle z jego niewłaściwego przyrządzania, a trzeba przyznać, […]