Sos czosnkowy - jak przygotować

Sos czosnkowy – jak przygotować

16 stycznia 2017 1

Sos czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić już gotowe sosy czosnkowe, tylko ten przygotowany w domu […]

Sos Aioli

Sos Aioli

9 stycznia 2017 2

Sos Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców […]

Masło ziołowe

Masło ziołowe

1 stycznia 2017 0

Bardzo szybki przepis, a właściwie pomysł na masło ziołowe. Takie masełko możemy wykorzystać na przykład do smarowania chleba albo jako dodatek do mięso. Ja masło ziołowe wykorzystałem jako dodatek do steków, zobaczcie jak szybko przygotować […]

Kuchnia meksykańska- chilli con carne

Kuchnia meksykańska- chilli con carne

15 grudnia 2016 0

Jeśli lubicie kuchnię meksykańską to z całą pewnością chilli con carne jest idealnym daniem dla Was. Potrawa najlepiej smakuje z wołowiną, ale możecie również użyć wieprzowiny, albo mięsa wołowo- wieprzowego.  Poniżej przepis- jest tylko inspiracją […]

Krem z dyni

Krem z dyni

22 listopada 2016 0

Skoro cały czas mamy jeszcze jesień, to po raz kolejny przepis na danie z cyklu „jesienne smaki” i po raz kolejny w roli głównej wystąpi dynia :) Tym razem przygotujemy pyszny i bardzo rozgrzewający krem […]

Tagliatelle z dynią

Tagliatelle z dynią

9 listopada 2016 0

Przepis z cyklu jesiennych inspiracji :) Kolejne danie z wykorzystaniem jakże smacznej, ale nie wykorzystywanej w kuchni przez wielu z nas – dyni. Dynia wbrew pozorom nie jest składnikiem wymagającym zbyt dużo pracy, a za […]

Orzechowe pesto

Orzechowe pesto

11 października 2016 1

Do tej pory myślałem, że przygotowanie pesto to coś bardzo skomplikowanego i wymagającego odrobiny czasu… nic bardziej mylnego :) Przekonałem się o tym przygotowując orzechowe pesto. Doskonale będzie pasować do włoskich makaronów. Orzechowe pesto – […]

Zapiekany makaron z sosem bolońskim

Zapiekany makaron z sosem bolońskim

9 października 2016 0

Sobota to dzień zwykle bardzo zabiegany, dlatego często nie mamy zbyt dużo czasu do przygotowania obiadu. Jednak zapiekany makron z sosem bolońskim nie zabierze Wam zbyt dużo czasu i będzie doskonałym pomysłem na obiad. Z […]

Zapiekanka z gyrosem

Zapiekanka z gyrosem

29 września 2016 0

Często mówimy, że zapiekanki to taki sposób aby wykorzystać pozostałe składniki z lodówki, jednak nie tym razem… Postanowiliśmy przygotować coś nowego i przygotowaliśmy zapiekankę z gyrosem. Oryginalny smak zawdzięcza przyprawie gyros, którą to przyprawiony został […]

Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami

27 września 2016 2

Tym razem potrawa z gatunku tych wykwintnych… makaron z krewetkami. Wbrew pozorom jest on niezwykle prosty do przygotowania i nie wymaga od nas zbyt wiele czasu. Użyjemy w tym przepisie mrożonych krewetek, więc nie będziemy […]

1 2 3 7