Makaron z pesto bazyliowym

Makaron z pesto bazyliowym

16 lutego 2017 1

Makaron z pesto bazyliowym to chyba jedna z najprostszych, ale zarazem bardzo smaczna propozycja przygotowania włoskiego spaghetti. Świeży zapach bazylii oraz czosnku rozniesie po naszym domy zapach lata, jak będziemy przygotowywać pesto. Pesto z bazylii […]

Zielone pesto

Zielone pesto

16 lutego 2017 0

Jeszcze kilka lat temu tylko nieliczni w Polsce słyszeli o pesto. Obecnie zielone pesto przygotowane z bazylii pozwala rozkoszować się w zapachu lata nawet w zimie. Klasyczne pesto przygotowywane jest ze świeżych liści bazylii, parmezanu […]

Czosnek: mały ząbek, wielkie korzyści

Czosnek: mały ząbek, wielkie korzyści

7 lutego 2017 0

Maleńki ząbek czosnku może mieć zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Dlaczego warto po niego sięgać? Naturalny antybiotyk Czosnek to jeden z najlepszych antybiotyków, jakie stworzyła natura. Skuteczny pogromca bakterii i wirusów, wspiera nasz układ immunologiczny […]

tosty z łososiem i jajka w kokilkach

Śniadanie – tosty z łososiem i jajka w kokilkach

18 stycznia 2017 0

Jeśli zabrakło Wam pomysłu na śniadanie skorzystajcie z naszej propozycji na zdrowe, szybkie i bardzo smaczne śniadanie. Podamy na śniadanie- tosty z łososiem i jajka w kokilkach – będzie zdrowe, dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 […]

Sos czosnkowy - jak przygotować

Sos czosnkowy – jak przygotować

16 stycznia 2017 1

Sos czosnkowy to chyba obecnie najbardziej popularny sos używany przez Polaków. Idealnie pasuje zarówno do mięsa z grilla, pizzy, pieczywa czy sałatek. W sklepach możemy kupić już gotowe sosy czosnkowe, tylko ten przygotowany w domu […]

Sos Aioli

Sos Aioli

9 stycznia 2017 2

Sos Aioli przygotowywany jest na bazie czosnku, żółtek, oliwy i soku z limonki. Swoje tradycje upatruje w kuchni śródziemnomorskiej. Sos Aioli ma konsystencję majonezu i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, grillowanych mięs, ryb czy owoców […]

Masło ziołowe

Masło ziołowe

1 stycznia 2017 0

Bardzo szybki przepis, a właściwie pomysł na masło ziołowe. Takie masełko możemy wykorzystać na przykład do smarowania chleba albo jako dodatek do mięso. Ja masło ziołowe wykorzystałem jako dodatek do steków, zobaczcie jak szybko przygotować […]

Kuchnia meksykańska- chilli con carne

Kuchnia meksykańska- chilli con carne

15 grudnia 2016 0

Jeśli lubicie kuchnię meksykańską to z całą pewnością chilli con carne jest idealnym daniem dla Was. Potrawa najlepiej smakuje z wołowiną, ale możecie również użyć wieprzowiny, albo mięsa wołowo- wieprzowego.  Poniżej przepis- jest tylko inspiracją […]

Krem z dyni

Krem z dyni

22 listopada 2016 0

Skoro cały czas mamy jeszcze jesień, to po raz kolejny przepis na danie z cyklu „jesienne smaki” i po raz kolejny w roli głównej wystąpi dynia :) Tym razem przygotujemy pyszny i bardzo rozgrzewający krem […]

Tagliatelle z dynią

Tagliatelle z dynią

9 listopada 2016 0

Przepis z cyklu jesiennych inspiracji :) Kolejne danie z wykorzystaniem jakże smacznej, ale nie wykorzystywanej w kuchni przez wielu z nas – dyni. Dynia wbrew pozorom nie jest składnikiem wymagającym zbyt dużo pracy, a za […]

1 2 3 8