Szparagi w szynce z parmezanem

Szparagi w szynce z parmezanem

Nie wiem, czy poniższy wpis można nazwać przepisem, ale umówmy się w takim razie, że będzie to inspiracja do przygotowania szparagów. Co prawda przepis ten powstał już jakiś czas temu, ale dopiero teraz udało mi się złapać chwilę, aby umieścić go na blogu.

Szparagi w szynce z parmezanem – składniki:

  • szparagi (pęczek)
  • szynka parmeńska/ szwarcwaldzka (10-12 plasterków – tyle ile macie szaparagów)
  • 50g parmezanu

Szparagi w szynce z parmezanem:

Szparagi myjemy i odcinamy z nich zdrewniałe końcówki. Następnie każdy z nich zawijamy w szynkę parmeńską (ja wykorzystałem szynkę szwarcwaldzką).
Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy startym parmezanem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 25 minut.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.