Surówka z kapusty pekińskiej z fetą

Surówka z kapusty pekińskiej z fetą

Niedawno podawałem przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z mozzarella, tym razem będzie bardzo podobna propozycja, z tą jednak różnicą że wykorzystamy do niej fetę i sos jogurtowy.

Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej z fetą:

  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 8 małych ogórków konserwowych w zlewie pepperoni
  • 1 kostka sera feta
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej z fetą:

  1. 1/3 kapusty pekińskiej drobno siekamy i przekładamy do miski.
  2. Pomidora, 1/2 ogórka zielonego, paprykę dokładnie myjemy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do kapusty.
  3. 8 małych ogórków konserwowych w zalewie pepperoni kroimy w kosteczkę i dodajemy do poprzednich składników.
  4. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
  5. Do składników dodajemy 1/2 puszki kukurydzy i pokrojoną w kosteczkę fetę.
  6. W małej misce przygotowujemy sos jogurtowy: Do 5-6 łyżek jogurtu naturalnego dodajemy łyżeczkę ziół prowansalskich i dokładnie mieszamy. Sosem polewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Surówka z kapusty pekińskiej z fetą

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.