Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka

Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka

Bardzo prosty przepis na surówkę z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka. Taka surówka doskonale będzie pasowała do każdego dania mięsnego, a jej przygotowanie nie zajmie nam zbyt wiele czasu.

Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka – składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • szczypta cukru
  • odrobina oleju

Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka – przepis:

  1. Kapustę odsączamy i próbujemy czy nie jest zbyt kwaśna. Jeśli jest za kwaśna, płuczemy ją pod bieżącą wodą.
  2. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  3. Jabłko obieramy i ścieramy na dużych na tarce na dużych oczkach.
  4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy szczyptą cukru i dodajemy odrobinę oleju/oliwy do smaku. Całość raz jeszcze mieszamy.

Smacznego!

Surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.