Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Szybki przepis na pyszny i delikatny sos chrzanowy. U nas doskonale sprawdził się podczas Świąt Wielkanocnych, ale będzie pasował na każde przyjęcie :)

Sos chrzanowy doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs, jak również do wędliny. To doskonała propozycja sosu do roladek z szynki z żółtym serem.

Składniki na sos chrzanowy:

  • 5 łyżeczek chrzanu ze słoiczka
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przepis na sos chrzanowy:

  1. Do miseczki dodajemy 5 łyżeczek chrzanu ze słoiczka (jeśli mamy czas możemy zetrzeć chrzan na tarce).
  2. Do chrzanu dodajemy 3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżeczki soku z cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.

Nasz sos chrzanowy jest już gotowy :)

Sos chrzanowy

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.