Przystawka – tortilla na ostro

Przystawka - tortilla na ostro

Doskonała przystawka na przyjęcie. Przygotujemy ją szybko, prosto, a przede wszystkim nie wymaga od nas wymyślnych składników.

Składniki na tortille na ostro:

  • 3 placki tortilli
  • 1 serek śmietankowy (typu almette, puszysty)
  • 5 małych ogórków konserwowych w zalewie pepperoni
  • 1 czerwona papryka
  • 10 oliwek (najlepiej czarnych)

Przepis na tortille na ostro:

  1. Czerwoną paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w drobną kosteczkę.
  2. Ogórki konserwowe w zalewie pepperoni kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do papryki. Podobnie postępujemy z czarnymi oliwkami.
  3. Pokrojone warzywa mieszamy z serkiem śmietankowym (typu almette, puszysty).
  4. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy placki tortilli i ściśle zwijamy. Kroimy na 1,5-2 cm kawałki.

Smacznego!

Przystawka - tortilla na ostro Przystawka - tortilla na ostro

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.