Polędwiczki z pieczonymi pomidorkami

Polędwiczki z pieczonymi pomidorami

Polędwiczki uważane są za danie, które możemy zjeść tylko w dobrych restauracjach… nic bardziej mylnego, możemy je przygotować w domu – szybko i prosto. Pokażę Wam w jaki sposób przygotować polędwiczki z pieczonymi pomidorkami.

Do przygotowania tego dania potrzebujemy zaledwie 4 składników :) Zobaczcie jakie to proste.

Przepis na 4-5 osób.

Polędwiczki z pieczonymi pomidorami – składniki

  • 1kg polędwiczki wieprzowej
  • 300g pomidorków koktajlowych
  • 1 słoiczek czarnych oliwek
  • 12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej

Polędwiczki z pieczonymi pomidorami – przepis

Polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry ok. 1-1,5 cm. Plastry szynki szwarcwaldzkiej kroimy wzdłuż, a następnie zawijamy w nią polędwiczki, spinając je u góry wykałaczką. Podsmażamy ja na rozgrzanym oleju z każdej strony ok. 2 minuty, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Oliwki, pomidorki kroimy na połówki i posypujemy nimi polędwiczki.

Całość pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut.

Tak przygotowany obiad możemy podać z pyszną sałatką z roszponką – przepis znajdziecie TUTAJ (ale bez dodatku kurczaka).

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.