Kulinarny blog

Pieczony schab z czosnkiem oprócz tego, że można go podać na ciepło to nadaje się doskonale na kanapkę i smakuje znacznie lepiej, aniżeli wędliny kupione w sklepie. Jego przygotowanie nie jest trudne i zajmuje niewiele czasu.Do przygotowanie potrzebne będzie:

  • kawałek schabu
  • 5-8 ząbków czosnku
  • majeranek
  • przyprawa do wieprzowiny
  • pieprz, sól

W mięsie robimy nożem dziurki  na głębokośc około 1-2 cm i wkładamy do środka nich ząbki czosnku.

Mięso posypujemy z obydwu stron pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz sporą ilością majeranku.

Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 190 st. C i pieczemy przez 45-50 minut.

A tak wygląda upieczone.

Kategorie: Mięsa

Zostaw komentarz


Ostatnie przepisy

Wielkanocny żurek

Wielkanocny żurek

Dodany 27 marca 2015

0 komentarzy

Babka wielkanocna

Babka Wielkanocna

Dodany 18 marca 2015

0 komentarzy

Szybka, lekka sałatka

Szybka, lekka sałatka

Dodany 17 marca 2015

0 komentarzy

Ostatnie posty

Dieta kopenhaska

Dieta kopenhaska

Dodany 23 marca 2015

1 komentarz

Jak parzyć herbatę?

Jak parzyć herbatę?

Dodany 16 marca 2015

0 komentarzy