Kulinarny blog

Pieczony schab z czosnkiem oprócz tego, że można go podać na ciepło to nadaje się doskonale na kanapkę i smakuje znacznie lepiej, aniżeli wędliny kupione w sklepie. Jego przygotowanie nie jest trudne i zajmuje niewiele czasu.Do przygotowanie potrzebne będzie:

  • kawałek schabu
  • 5-8 ząbków czosnku
  • majeranek
  • przyprawa do wieprzowiny
  • pieprz, sól

W mięsie robimy nożem dziurki  na głębokośc około 1-2 cm i wkładamy do środka nich ząbki czosnku.

Mięso posypujemy z obydwu stron pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz sporą ilością majeranku.

Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 190 st. C i pieczemy przez 45-50 minut.

A tak wygląda upieczone.

Kategorie: Mięsa

Zostaw komentarz


Ostatnie przepisy

Shoarma z kurczaka na ostro

Shoarma z kurczaka na...

Dodany 24 lutego 2015

0 komentarzy

Ostatnie posty

Poradnik niespodzianka

Poradnik niespodzianka

Dodany 21 lutego 2015

0 komentarzy

Zdrowa przekąska

Zdrowa przekąska

Dodany 12 lutego 2015

1 komentarz