Pieczony schab z czosnkiem

Pieczony schab z czosnkiem oprócz tego, że można go podać na ciepło to nadaje się doskonale na kanapkę i smakuje znacznie lepiej, aniżeli wędliny kupione w sklepie. Jego przygotowanie nie jest trudne i zajmuje niewiele czasu.

Do przygotowanie potrzebne będzie:

  • kawałek schabu
  • 5-8 ząbków czosnku
  • majeranek
  • przyprawa do wieprzowiny
  • pieprz, sól

W mięsie robimy nożem dziurki  na głębokośc około 1-2 cm i wkładamy do środka nich ząbki czosnku.

Mięso posypujemy z obydwu stron pieprzem, przyprawą do wieprzowiny oraz sporą ilością majeranku.

Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 190 st. C i pieczemy przez 45-50 minut.

A tak wygląda upieczone.

Dodaj komentarz.

Zostaw komentarz

Przeczytaj poprzedni wpis:
Sałatka z zielonego ogórka z cebulą

 Niektórym wyda się ten przepis banalnie prosty, ale to jedna ... czytaj dalej

Zamknij