Pasta z makreli

Pasta z makreli

Pasta z makreli to doskonały pomysł na urozmaicenie naszego śniadania, albo kolacji. Przygotowanie jej jest bardzo szybkie, a przede wszystkim dzięki makreli dostarczymy naszemu organizmowi samych zdrowych składników.

Pomimo tego, że makrela jest zaliczana do tłustych ryb to zawiera w sobie kwasy omega-3 oraz omega-6, które wspomagają pracę mózgu oraz obniżają cholesterol. Jednak chyba największa zaletą makreli jest bardzo duża ilość selenu.

Pasta z makreli – składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki ketchupu
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Pasta z makreli – przepis:

  1. Makrelę filetujemy, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
  2. Cebulę i ogórka kroimy w kosteczkę i dodajemy do makreli.
  3. Do składników dodajemy ketchup, musztardę, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem :)

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.