Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Nie będzie to ani śniadanie, ani obiad, ani też kolacja :) Tym razem pokażę Wam w jaki prosty i szybki sposób jesteśmy w stanie przygotować sobie przekąskę do szkoły, pracy czy na zajęcia na uczelni. Przepis nie będzie wymagał zbyt wielu składników, bo będzie ich aż 2 :)

Składniki na parówki w cieście francuskim:

  • 1/2 ciasta francuskiego
  • 4 parówki

Przepis na parówki w cieście francuskim:

  1. Ciasto francuskie (korzystam z gotowego) kroimy na prostokąty (z jednego opakowania ciasta wyjdzie 6-8 prostokątów).
  2. Parówki owijamy ciastem francuskim, a następnie nacinamy od góry.
  3. Parówki owinięte ciastem pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez ok. 20 minut.

Parówki w cieście francuskim Parówki w cieście francuskim

Smacznego !

3 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.