Omlet z awokado i pomidorkami

Omlet z awokado i pomidorkami

Praktycznie jak co weekend pozwalamy sobie z Madzią na odrobinę szaleństwa w kuchni o poranku i powstają pyszne śniadanka. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie zrobiliśmy omlet z awokado i pomidorkami. Wbrew pozorom danie to jest niezwykle proste w przygotowaniu i nie poświęcicie na jego przygotowanie zbyt wiele czasu.

Śniadanie to dostarczy Wam wielu niezbędnych witamin i przede wszystkim energii na resztę dnia.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 awokado
  • 2 plasterki szynki
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 1 mała cebula
  • szczypiorek
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Omlet z awokado i pomidorkami – przepis

Jajka wbijamy do miski, dodajemy szczyptę soli, pieprzu i całość roztrzepujemy.

Paprykę, szynkę, awokado, cebulę kroimy w kosteczkę.

Szczypiorek drobno siekamy.

Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.

Warzywa mieszamy z roztrzepanymi jajkami.

Na odrobinę rozgrzanego masła wlewamy masę jajeczną i smażymy całość na mały ogniu do czasu kiedy jajka nie będą ścięte.

Omlet możemy podać z odrobiną rukoli :)

Omlet z awokado i pomidorkami

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.