Masło ziołowe

Masło ziołowe

Bardzo szybki przepis, a właściwie pomysł na masło ziołowe. Takie masełko możemy wykorzystać na przykład do smarowania chleba albo jako dodatek do mięso.

Ja masło ziołowe wykorzystałem jako dodatek do steków, zobaczcie jak szybko przygotować takie masło.

Masło ziołowe – składniki

  • 100g masła
  • garść liści bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Masło ziołowe – przygotowanie

Masło wyjmujemy z lodówki i przekładamy do miseczki, odstawiamy na ok. 1 godzinę aby stało się miękkie.

Bazylię, pietruszkę i czosnek drobno siekamy. Dodajemy oregano i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy do masła i dokładnie mieszamy.

Masło przekładamy na folię spożywczą, zawijamy i formujemy w rulonik. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.