Makaron z sosem bolońskim – multicooker

Makaron z sosem bolońskim

Nie przypominam sobie, abym wcześniej przygotowywał w multicookerze makaron, więc chyba nadeszła najwyższa pora aby przetestować czy to się uda :) Tak więc już nie przynudzam tylko przejdźmy do rzeczy, tym razem będzie to makaron z sosem bolońskim.

Makaron z sosem bolońskim – składniki:

  • 500g mięsa mielonego
  • 400g makaronu rurki
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • puszka krojonych pomidorów
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • oregano
  • bazylia
  • sól
  • pieprz
  • 550 ml wody
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku

Makaron z sosem bolońskim – przepis:

  1. Do multicookera wlewamy odrobinę oleju, dodajemy mięso mielone, startą marchewkę, drobno pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ustawiamy program FRY na 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
  2. Po 7 minutach dodajemy do składników koncentrat pomidorowy, oraz pomidory w puszce. Całość doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem.
  3. Po zakończeniu programu na wierzchu układamy makaron, zalewamy go osoloną wodą, zamykamy pokrywę i ustawiamy program STEW na 30 minut.
  4. Po zakończeniu programy nasze urządzenie przejdzie w stan podgrzewania.

Smacznego!

Makaron z sosem bolońskim

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.