Makaron razowy z pesto

Makaron razowy z pesto

Tym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo jest znacznie zdrowszy i ma więcej składników odżywczych. Tym razem na obiad podamy makaron razowy z pesto… z całą pewnością będzie smacznie, zdrowo i szybko :)

Już kilka razy podawałem Wam przepisy na różne potrawy z pesto. Poniżej kilka z nich:

A teraz przyszła pora na dzisiejszy przepis na szybki obiad.

Makaron razowy z pesto – składniki (na 2 porcje)

  • 1 – 1,5 szklanki makaronu razowego np. rurek
  • 3 garście świeżej bazylii
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 30g parmezanu

Makaron razowy z pesto – składniki (na 2 porcje)

Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Powinien być al dente.

Do blendera wkładamy liście bazylii, obrany czosnek, dodajemy oliwę, pestki dyni, sól, pieprz, parmezan i całość blendujemy do rozdrobnienia i wymieszania się wszystkich składników.

Ugotowany makaron odcedzamy i mieszamy z przygotowanym pesto bazyliowym. Wierzch możemy posypać odrobiną parmezanu.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.