Łosoś z multicookera

Łosoś z multicookera

Jedno z naszych ulubionych dań- łosoś z pieczonymi ziemniaczkami, ale tym razem będzie to łosoś z multicookera. Dzięki urządzeniu multicooker przygotujemy je szybko i nie zrobimy zbyt dużo bałaganu w kuchni.

Łosoś z mutlicookera – składniki:

  • filet z łososia
  • 4-5 ziemniaków
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ulubione przyprawy do ziemniaków

Łosoś z mutlicookera – przepis:

  1. Ziemniaki myjemy i kroimy w grube plasterki. Następnie ustawiamy program FRY (15 minut), wlewamy odrobinę oliwy i smażymy ziemniaki w multicooker. Od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie doprawiamy je ulubionymi Przyprawy.
  2. Łososia myjemy, skraplamy sokiem z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.. Układamy go na podsmażonych ziemniaczkach (skórą do dołu) i ustawiamy program BAKE (20 minut, 150-160st. C).

Smacznego!

Zerknijcie również na inne przepisy dla multicooker:

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.