Jedno z naszych ulubionych dań- łosoś z pieczonymi ziemniaczkami, ale tym razem będzie to łosoś z multicookera. Dzięki urządzeniu multicooker przygotujemy je szybko i nie zrobimy zbyt dużo bałaganu w kuchni.
Poniżej lista zakupów i przepis…
Łosoś z mutlicookera – składniki:
- filet z łososia
- 4-5 ziemniaków
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- oliwa
- ulubione przyprawy do ziemniaków
Łosoś z mutlicookera – przepis:
- Ziemniaki myjemy i kroimy w grube plasterki. Następnie ustawiamy program FRY (15 minut), wlewamy odrobinę oliwy i smażymy ziemniaki w multicooker. Od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie doprawiamy je ulubionymi Przyprawy.
- Łososia myjemy, skraplamy sokiem z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.. Układamy go na podsmażonych ziemniaczkach (skórą do dołu) i ustawiamy program BAKE (20 minut, 150-160st. C).
Smacznego!
Zerknijcie również na inne przepisy dla multicooker: