Konferencja „Warszawa od kuchni”

Wczoraj w restauracji Roberta Sowy – N31 Restaurant&Bar – jednej ze zwycięzców poprzedniej edycji akcji „Warszawa od kuchni”, odbyła się uroczysta konferencja rozpoczynająca kolejną już VI edycję akcji promującej najlepsze warszawskie restauracje.

Na uczestników czekał także poczęstunek przygotowany przez kucharzy Roberta Sowy. Były między innymi pyszne desery, słodkie croissanty i kanapeczki. Całości dopełniała świeżo parzona kawa lub herbata.

Robert Sowa - Warszawa od kuchni

Całe przedsięwzięcie organizowane jest przez Warszawską Izbę Przedsiębiorców pod patronatem m.in. Prezydent Miasta Stołecznego Warszawy, Marszałka Województwa Mazowieckiego i Warszawskie Biuro Turystyki.

Tegoroczne hasło akcji brzmi „Wrócę tu!”.

Nadrzędnym celem całego przedsięwzięcia jest wybór najlepszych restauracji – biorąc pod uwagę zarówno serwowane posiłki, jak również wystrój wnętrza oraz obsługę kelnerską. Wszystkie te elementy będą oceniane przez jury.

Gośćmi dzisiejszej konferencji był Prezes Warszawskiej Izby Przedsiębiorców, przedstawicie partnerów akcji, jak również znane osoby świata rozrywki i kultury:

  • Olga Borys
  • Anna Popek
  • Magdalena Krupa
  • Rafał Brzozowski
  • Julia Wróblewska

oraz przedstawicie blogosfery kulinarnej.

Julia Wróblewska, Magdalena Krupa, Anna Popek - Warszawa od kuchni

Konferencję poprowadziła znana z telewizji Izabela Zwierzyńska.

Izabela Zwierzyńska- Warszawa od kuchni

To właśnie zaproszeni goście zasiądą w jury i będą mieli możliwość oceny poszczególnych restauracji.

Organizatorzy cały czas czekają na zgłoszenia od restauracji, jednak trzeba przyznać, że jak dotąd zgłosiło się już sporo restauracji. Nowością w tym roku będzie udział w plebiscycie także piekarni i cukierni.

Oprócz podstawowych informacji o akcji, była także chwila rozmowy z zaproszonymi gośćmi o tym, czego szukają w restauracjach, jaką kuchnię chcieliby oceniać, ale zostałem wyróżniony także i ja :) Jako jedyny męski przedstawiciel blogosfery kulinarnej miałem okazję udzielić odpowiedzi na pytanie dotyczące obecnie panujących trendów w kuchni :)

I swoją drogą, jak myślicie … jakie trendy obecnie są obecne w kulinariach i jaka kuchnia będzie popularna w 2017 roku?

Możecie z całą pewnością liczyć na relacje z przebiegu akcji na naszym blogu.

1 Comment

  1. To akcja Warszawskiej Izby Przedsiebiorcow, ktorej celem jest przedstawienie gastronomii, jako produktu turystycznego miasta, zarekomendowanie najlepszych warszawskich restauracji, promowanie regionalnych potraw warszawskich, prezentacja kuchni z roznych regionow Swiata.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.