Jogurtowa marynata do karkówki

Jak przygotować mięso

Jogurtowa marynata do karkówki z odrobiną curry sprawi, że nasza karkówka będzie soczysta i apetyczna. Do tak przygotowanej karkówki będzie pasowała surówka z kapusty pekińskiej.

Jogurtowa marynata do karkówki – składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka curry
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich

Jogurtowa marynata do karkówki – przepis:

  1. W misce mieszamy wszystkie składniki.
  2. Karkówkę myjemy, kroimy w plastry, a następnie dodajemy do miski z przygotowaną marynatą. Dokładnie obtaczamy karkówkę w marynacie, zakrywamy folią spożywczą, a następnie wkładamy na przynajmniej 12 godzin do lodówki.

Smacznego!

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.