Jak przygotować tatara?

Nie wszyscy są zwolennikami tatara. Ja przekonałem się do niego dopiero po pewnym czasie, jednak teraz jest to jedno z dań, które bardzo lubię.

Najlepszy tatar jest oczywiście ze świeżo siekanej wołowiny, jednak nie zawsze mamy możliwość kupienia dobrego jakościowo mięsa. Posiłkujemy się wtedy gotowym mięsem na tatar dostępnym w sklepie.
Wybierając jednak takie mięso powinniśmy spojrzeć na skład i kupić to, które będzie zawierało najwięcej mięsa :)

Jestem bardzo ciekaw jakie Wy macie sprawdzone przepisy na tatara. Mam nadzieję, że podzielicie się przepisami w komentarzach, bo chętnie poeksperymentuję :)

Poniżej znajdziecie mój przepis na tatarka, przygotowuję je w ten sposób:

Mięso na tatara doprawiam sporą ilością soli i pieprzu. Dodaję odrobinę oliwy (ok. 4-5 łyżek), łyżeczkę musztardy i całość dokładnie mieszam.

Podaję go z żółtkiem (jajko wcześniej sparzone), posiekaną cebulką i ogórkiem konserwowym.

Jak przygotować tatara?

Smacznego!

 

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.