Boczek pieczony w przyprawach

Boczek pieczony w przyprawach

Ostatnio pokazywałem Wam w jaki sposób możemy zrobić Pieczoną łopatkę z przyprawach, która na zimno będzie doskonale pasowała na kanapkę zamiast wędliny. W tym wpisie pokażę Wam w jaki sposób możemy przygotować pieczony boczek.

Składniki na pieczony boczek w przyprawach:

  • ok. 1 kg surowego boczku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz
  • liść laurowy
  • 2 ziela angielskie

Przepis na pieczony boczek w przyprawach:

  1. Boczek dokładnie myjemy. Nacieramy go sporą ilością pieprzu, majeranku i przyprawą do mięsa.
  2. Wkładamy go do ręka do pieczenia, dodajemy liść laurowy, 2 ziela angielskie i zamykamy szczelnie rękaw.
  3. Boczek pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 st. C, a następnie w temperaturze 160 st. C.
    15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw aby boczek się delikatnie podpiekł.

Smacznego!

Boczek pieczony w przyprawach

2 Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.